Agrotehnika blog

Freza za sneg: Katero izbrati za maksimalno učinkovitost?

Freza za sneg: Katero izbrati za maksimalno učinkovitost?

Se vsako zimo ure in ure mučite z ročnim odstranjevanjem snega z dvorišča? Ne glede na to, kolikšna količina zapade, lahko tako sneg kot svoje skrbi odpihnete z ustrezno izbrano frezo za sneg!

Freza za sneg je v ozkem pomenu besedne zveze stroj za odstranjevanje snega, uporabljamo pa jo predvsem na območjih, kjer je odstranjevanje snega nekoliko oteženo. Na primer na dovozih, pločnikih, cestiščih, železniških progah itd. Freza za sneg deluje tako, da med premikanjem s poti odstranjuje sneg in ga odvaja skozi žleb, ki je običajno lociran na vrhu freze za sneg.

Kateri sedeži za traktor so najboljša izbira?

Kateri sedeži za traktor so najboljša izbira?

Vsi, ki imate kmetijo, verjetno kar nekaj časa dnevno preživite na svojem pomočniku — traktorju! In čeprav na traktorju pretežno sedite, je lahko vožnja z njim velika muka, če ne izberete ustreznega in udobnega sedeža za traktor oziroma vaš hrbet!

Nakup traktorja in pravih dodatkov, kot so traktorski sedeži, je lahko naporen. Na trgu imamo namreč velik nabor mehanskih traktorskih sedežev in še večjo izbiro zračnih traktorskih sedežev. A ne skrbite! Po prebiranju tega članka bo proces nakupa veliko lažji. 

Kje dobim najboljše rezervne dele za trosilec?

Kje dobim najboljše rezervne dele za trosilec?

Uporaba gnojil je v kmetijstvu izredno pomembna — in s tem tudi uporaba trosilcev — naprav, ki jih pri delu uporabljamo za enakomerno porazdelitev gnoja po kmetijskih površinah. Z uporabo gnojil kmetje lahko uravnavajo rodovitnost tal in hkrati ohranjajo njihovo kakovost


Seveda pa moramo pred nakupom preveriti, katere vrste trosilcev obstajajo na trgu, in kje je v primeru okvare, dotrajanosti ali nezgode mogoče dobiti rezervne dele za trosilec. Za odgovore berite dalje!

Kosilnica: rezervni deli in vse, kar morate vedeti pred nakupom

Kosilnica: rezervni deli in vse, kar morate vedeti pred nakupom


Vsak, ki si želi urejenega vrta, ima doma kosilnico — le redko kdo pa se vpraša, kaj se zgodi, če se ta pokvari — kam se obrniti za popravilo in kje so na voljo rezervni deli za kosilnico? Brez skrbi, berite dalje in izvedeli boste vse o kosilnicah, rezervnih delih za kosilnico in pravi izbiri kosilnice za vas. 

Kosilnice so pomemben del opreme za vzdrževanje vrta in zelenice okoli hiše. S pomočjo kosilnice naša trata ne postane zaraščen travnik, hkrati pa z njo redno skrbimo, za negovano in zdravo trato. Vseeno pa morate pred nakupom razmisliti, katera kosilnica je prava za vaše potrebe in predvsem za potrebe vašega vrta. Berite dalje! 

Razmišljate o nakupu vrtnega traktorja? Rezervni deli niso težava!

Razmišljate o nakupu vrtnega traktorja? Rezervni deli niso težava!

Razmišljate o nakupu vrtnega traktorja, a ne veste katerega izbrati, na kaj morate biti pozorni pri nakupu in kje dobiti rezervne dele za vrtni traktor? 

Vzdrževanje vrta in okolice vam lahko vzame obilico časa in že ko se vam zdi, da ste končali z urejanjem, se ponovno pojavi potreba po pospravljanju in košnji. Ko se sprehodite mimo vrta, vrednega občudovanja, najverjetneje za urejenim videzom stoji prav vrtni traktor!

Vrtni traktorji so naprave, ki vam bodo olajšale delo na vrtu, kar seveda predstavlja tudi prihranek časa in živcev. Seveda pa je na voljo veliko različnih vrtnih traktorjev, zato je potrebno razmisliti o tem, kateri je pravi za vas in vaše potrebe. V nadaljevanju preberite vse o vrtnih traktorjih, njihovih specifikah in rezervnih delih za vrtni traktor.